Bekijk de Reviews op Zoover
FlipKey

Praktische tips 

Valuta

De officiële munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden (ANG), welke gekoppeld is aan de koers van de Amerikaanse dollar. De waarde van € 1 is ongeveer ANG 2,25 (2010). Amerikaanse dollars worden op toeristische locaties geaccepteerd, gezien de vele Amerikaanse toeristen die het eiland bezoeken.

Banken vindt u over het hele eiland. De meeste zijn geopend van ca. 8 uur ’s ochtends tot ca. 4 uur ’s middags. Sommige banken zijn, net als veel winkels, tussen twaalf en twee gesloten voor de lunch.

De bekende credit cards (Visa, EuroCard/Master Card, Diners Club & American Express) worden op veel plaatsen geaccepteerd. Daarnaast kunt u met uw Nederlandse pinpas op veel plaatsen geld opnemen, mits uw pas is voorzien van het Cirrus of Maestro logo.

Internet / Telefoon

Telefoon- en internetverbindingen op Curaçao zijn vrij duur. Veel terrassen (o.a. Wilhelminacafe, Cinco, Ay Caramba, De Tropen) bieden echter gratis draadloos internet aan, waar u onder het genot van een drankje gebruik van kunt maken. De internetverbindingen die er zijn, zijn niet zo snel als in Nederland.

Elektriciteit

Het reguliere voltage op Curaçao is 110 Volt, 60Hz. De meeste apparatuur die u mee zult nemen (batterijoplader, telefoonoplader, laptop e.d.) zullen hier wel op werken. De vorm van stekkers is anders, hiervoor heeft u een verloopstukje nodig. In onze accommodatie zijn deze aanwezig.

Water

In vroeger tijden waren de eilandbewoners voor hun drinkwatervoorziening afhankelijk van regenwater. Maar op Curaçao valt veel te weinig regen om van te kunnen leven, dus maakten de indianen putten in de zachte grond langs de baaien van de zuidkust. Later vonden de Spanjaarden en de Nederlanders drinkwater bij het Schottegat en vervoerden zij het vanaf daar naar Punda.

Naarmate het aantal inwoners steeg nam de behoefte aan water verder toe. Rond 1890 werden vanuit de Verenigde Staten de eerste windmolens geïmporteerd om het land te irrigeren. In 1928 werd uiteindelijk een ontziltingsfabriek in gebruik genomen die het zeewater geschikt maakt voor consumptie.

Vandaag de dag wordt het drinkwater geproduceerd door Aqualectra. Aqualectra is ontstaan uit die eerste fabriek uit 1928 en verzorgt naast het drinkwater ook de elektriciteitsvoorziening op Curaçao.

Het water is van uitstekende kwaliteit, het is zacht, bevat geen chloren en heeft een laag calciumgehalte. Het is geur- en smaakloos en heeft een goede bacteriologische samenstelling. Perfect om te drinken dus!

Medisch

Voor een reis naar Curaçao zijn geen inentingen nodig. Uiteraard kunnen door het warme klimaat, ander eten en drinken wel maag- en darmstoornissen optreden. Alle producten hiervoor bedoelt, zijn bij iedere Botica (apotheek) verkrijgbaar.

Op het eiland zijn veel Nederlandse artsen gevestigd, die ook een Nederlandse opleiding hebben genoten. Bij een behandeling zult u contant moeten afrekenen, maar de tarieven voor een consult zijn een stuk lager dan in Nederland. Heeft u een reisverzekering of een zorgverzekering met buitenlanddekking, dan kunt u de kosten na terugkomst declareren bij uw verzekering.

Over het hele eiland verspreid vindt u veel Boticas. Dit zijn deels apotheken, deels drogisterijen. Ook ’s avonds is er één Botica per gebied open, zodat u altijd ergens terecht kunt.

Het St. Elisabeth Hospital in Otrobanda is voorzien van alle moderne apparatuur en uitstekend opgeleide artsen. Voor duikincidenten is het ziekenhuis uitgerust met een decompressiekamer.

In de informatiemap in uw accommodatie treft u de adressen aan van zowel huisartsen, tandartsen en de dichtstbijzijnde Botica.

Belangrijke telefoonnummers

Internationaal toegangsnummer Curaçao 00 5999 (voor alle plaatsen)

Politie en brandweer 911

Ambulance 912

Road Service (bij ongevallen en pech onderweg) 199

Kustwacht 463 7700

Inlichtingen/aanvraag lokale en internationale telefoonnummers:
0900 887 0101

Over Curaçao

Op Curaçao is veel te zien en te beleven. bekijk hier de zaken die u niet mag missen.

Tips

Hier vindt u informatie over vluchten, autoverhuur en duiken op Curaçao.

Laat ons alles voor u regelen

Wij helpen u graag uw perfecte vakantie te plannen!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Curavilla, van onze aanbiedingen of van het nieuws op Curaçao schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

Wilt u meer weten? Vul dan het formulier in en wij bellen u z.s.m. terug.

  • Newsletter

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Language
     Nederlands Deutsch English

  • close