Bekijk de Reviews op Zoover
FlipKey

Algemene informatie

Geografie

Curaçao is een tropisch eiland, gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee en heeft op dit moment ongeveer 135.000 inwoners. Het vormt samen met Bonaire, en Aruba, de Benedenwindse Eilanden; ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is van deze drie eilanden het grootst. Curaçao bestaat uit het eiland Curaçao en het eiland Klein Curaçao, dat 10 kilometer vanaf de oostkust ligt. Het hoogste punt is de Sint Christoffelberg met 375 meter. Het eiland bestaat uit koraalkalk en vulkanisch gesteente.

Curaçao heeft zes natuurlijke havens, ontstaan doordat de zee de koraalkalk heeft uitgehold. Aan de zuidwestkant ligt de grootste daarvan, het Schottegat, de haven van Willemstad. Gezegd wordt dat dit de grootste natuurlijke haven ter wereld is. Rondom het Schottegat liggen het grootste droogdok en de grootste olieraffinaderij in de regio, een containerterminal, werven voor goederen en aanlegplaatsen voor toeristenschepen. Het Schottegat wordt bereikt via de Sint Annabaai.

Aan weerszijden hiervan liggen de beide stadsdelen van Willemstad: in het oosten het oudste gedeelte: Punda (‘De Punt’) met vele winkeltjes en in het westen de wijk Otrobanda (Papiaments voor ‘De Andere kant’). Beide delen worden sinds 1886 door een houten pontonbrug (Koningin Emmabrug) met elkaar verbonden. Aan de De Ruyterkade is er een levendige ‘drijvende markt’ waar veelal Venezolanen vanuit hun bootjes koopwaar aanbieden aan klanten op de kade.

Taal

Nederlands was lange tijd de enige officiële taal, maar sinds 2007 zijn Papiamentu en Nederlands gezamenlijk officiële talen. Papiamentu is de moedertaal voor de meeste inheemse Curaçaoënaars. Naast deze talen spreekt men ook Spaans. Verreweg de meeste Curaçaoënaars beheersen alle hiervoor genoemde talen in meerdere of mindere mate.

Klimaat

Het gehele jaar is het op Curaçao tropisch en zonnig met een gemiddelde temperatuur van 27 °C. Daarnaast waait er vrijwel altijd de “Noordoost Passaat”, welke voor enige verkoeling zorgt. Van november tot en met februari valt de meeste regen. Dit zijn vaak korte krachtige regenbuien.

Tijd

Men kent geen zomer- of wintertijd op Curaçao. In de winter is het vijf uur vroeger ten opzichte van Nederland en vanaf begin april tot en met eind september is het zes uur vroeger vergeleken met Nederland.

Natuur

Langs de zuidwestkust van Curaçao liggen een aantal mooie baaien en stranden. Bij deze baaien kan goed gedoken en gesnorkeld worden. De noordkust bestaat echter voornamelijk uit een ruige vlakte van koraalkalksteen, slechts begroeid met een lage doornige vegetatie. Opgestuwd door de Noordoost Passaat beuken de Caribische golven tegen de kust. Hierdoor zijn op verschillende plaatsen mooie grotten te vinden.

De grote veelzijdigheid van Curaçao en het heerlijke klimaat maken het tot de ideale vakantiebestemming voor iedereen van jong tot oud.

Over Curaçao

Op Curaçao is veel te zien en te beleven. bekijk hier de zaken die u niet mag missen.

Tips

Hier vindt u informatie over vluchten, autoverhuur en duiken op Curaçao.

Laat ons alles voor u regelen

Wij helpen u graag uw perfecte vakantie te plannen!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Curavilla, van onze aanbiedingen of van het nieuws op Curaçao schrijf dan in op onze nieuwsbrief.

Bel mij terug

Wilt u meer weten? Vul dan het formulier in en wij bellen u z.s.m. terug.

  • Newsletter

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Language
     Nederlands Deutsch English

  • close